Mobiliteitsprogramma Roermond Bereikbaar van start gegaan

Gerechtsgebouw Roermond. FOTO Rechtspraak

Roermond bereikbaar houden, dat is het doel van het mobiliteitsprogramma Roermond Bereikbaar dat deze zomer van start is gegaan. De eerste drie grote werkgevers hebben zich inmiddels aangesloten: de gemeente Roermond, het Laurentius Ziekenhuis Roermond en het Waterschap Limburg.

Roermond Bereikbaar wil bedrijven en organisaties in de stad en de regio helpen om hun bezoekers en klanten, leveranciers en medewerkers slimmer naar hun bestemming te laten reizen. Ook wil Roermond Bereikbaar weggebruikers voorzien van reisinformatie over de hinder van wegwerkzaamheden en ze slimme reisalternatieven aanbieden. Weggebruikers worden geïnformeerd via de eigen website, nieuwsbrief en Twitter-, Facebook- en LinkedIn-pagina’s.

Roermond Bereikbaar biedt grote werkgevers de mogelijkheid deel te nemen aan een advies- en begeleidingstraject. Bij werkgevers die aansluiten wordt een mobiliteitsscan van het woon-werkverkeer uitgevoerd. En vervolgens kunnen hun medewerkers gebruik gaan maken van concrete producten en diensten om vaker met OV of de fiets naar het werk te gaan. Werkgevers betalen hier jaarlijks contributie voor.

Duurzaamheid

Werkgevers sluiten aan om verschillende redenen, laat Roermond Bereikbaar weten. Zo wil de gemeente Roermond een voorbeeld zijn voor andere werkgevers in de stad om werknemers slim te laten reizen. Het Laurentius Ziekenhuis Roermond wil een bijdrage leveren om gezamenlijk de regio en stad bereikbaar te houden. En het Waterschap Limburg vindt duurzaam reisgedrag van de eigen medewerkers belangrijk vanuit het duurzaamheidsbeleid.

Voor de uitvoering van het programma wordt nauw samengewerkt met het team Maastricht Bereikbaar. Daar hadden eind vorig jaar 42 werkgevers samen met hun medewerkers 3.200 auto’s uit de spits gehaald door anders te gaan reizen. De 42 werkgevers hebben samen 45.000 werknemers. De voorbereidingen voor Roermond Bereikbaar zijn eind 2017 begonnen. Aanleiding voor de oprichting zijn komende wegwerkzaamheden op de A73 en de N280, gecombineerd met de drukke weekenddagen.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.