4500 zienswijzen op besluit om snorfiets naar rijbaan te sturen

Veel mensen gaven afgelopen weken hun mening over de plannen van de gemeente Amsterdam om snorfietsers binnen de Ring A10 met helm naar de rijbaan te verplaatsen. In totaal ontving het stadsbestuur ruim 4.500 zienswijzen. “Een ongekend hoog aantal.”

Om de verkeersveiligheid te vergroten wil de gemeente snorfietsers binnen de Ring A10 met helm op de rijbaan laten rijden. De plannen daarvoor zijn voor de zomer gepubliceerd. Van 14 augustus tot en met 24 september kon iedereen online, per post of tijdens speciale spreekuren zijn of haar mening hierover geven.

Nauwkeurig bekijken

Het stadsbestuur ontving in totaal 4.500 zienswijzen. Van zowel Amsterdammers als niet-Amsterdammers, van particulieren en van organisaties, en van voorstanders én tegenstanders. De gemeente gaat alle zienswijzen nu “goed lezen en nauwkeurig bekijken”.

Eind november neemt het bestuur het definitieve verkeersbesluit. Dan volgt ook de Nota van Beantwoording. Daarin staat hoe het zienswijzeproces is verlopen, waarover reacties zijn ontvangen en wat de eventuele gevolgen zijn geweest voor het definitieve verkeersbesluit. De nota  wordt tegelijk met het definitieve verkeersbesluit bekendgemaakt in de Staatscourant en op de site van de gemeente.

LEES OOK: Snorfiets mag naar de rijbaan

Onderwerpen: ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.