Dacia Logan MCV FOTO Dacia

ALD Automotive en SnappCar combineren leasen en autodelen

Dacia Logan MCV FOTO Dacia

ALD Automotive en autodeelplatform SnappCar gaan leasen en autodelen combineren. ALD Automotive biedt Dacia Logan MCV’s via een private leasecontract aan, met de afspraak dat de contractant de leaseauto minimaal tweemaal per maand verhuurt via het platform van SnappCar. De private leaserijder kan hiermee het maandelijkse leasebedrag (deels) terugverdienen.

Met het twee keer per maand verhuren ontvangt de leaserijder een vaste maandelijkse korting van 65 euro. Deelt de leaserijder vaker zijn auto via SnappCar, dan kan er nog eens extra worden verdiend.

ALD Automotive wil met de samenwerking ontdekken hoe autodelen binnen haar private lease activiteit toepasbaar is. “Uit eigen onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de leaserijders bekend is met het deelconcept van SnappCar, maar dat nog maar een klein percentage er wel eens gebruik van heeft gemaakt”, zegt Lonneke van der Horst, Marketing en Strategy Director bij het leasebedrijf in een persbericht. “Daar ligt dus duidelijk een kans. Als de samenwerking een succes is, is de kans groot dat we het aanbod uitbreiden met bijvoorbeeld elektrische deelauto’s.”

Kracht bijzetten

SnappCar wil het potentieel van autodelen beter benutten. De vraag naar deelauto’s groeit, maar in bepaalde plaatsen blijft het aanbod achter bij de vraag, merkt het autodeelplatform. “Via de samenwerking kunnen we het aanbod deelauto’s in Nederland verder vergroten om de beweging van autobezit naar autogebruik nog meer kracht bij te zetten”, stelt Machiel van der Brugge, Country Manager SnappCar Nederland.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.