“Een elektrische auto is goed voor het milieu, stoot géén CO2 uit en is op termijn goedkoper dan een diesel- of benzine-auto”, staat op de speciale website samenelektrisch.be, waarop de auto’s besteld kunnen worden. “Zo zorgt u voor gezonde lucht en een sterke besparing. Om de keuze nog makkelijker te maken hebben wij voor u de beste aanbiedingen voor elektrische auto’s in deze groepsaankoop gebundeld. U vindt dus snel uw elektrische auto, inclusief een scherpe korting.”

Groepskorting

Door mee te doen aan deze groepsaankoop kunnen geïnteresseerden snel informatie krijgen over verschillende elektrische auto’s én over elektrische laadpalen. Bovendien krijgen ze steeds een aanlokkelijke groepskorting aangeboden.

Bij de inkoopactie gaat het om vier modellen: de Nissan Leaf, Hyundai Kona, Peugeot iON en Renault Zoe R90. Volgens berekeningen van Vlaanderen komt de aankoopprijs van bijvoorbeeld de Peugeot na aftrek van de milieupremie en van een groepskorting van een kleine 10.000 euro op 16.652 euro. Bij de andere modellen ligt de groepskorting echter een stuk lager waardoor de consumentenprijs van de Nissan en de Hyundai toch nog ruim boven de 30.000 euro uitkomt. De actie met groepskorting in Vlaanderen duurt voorlopig tot 15 mei.

Redactie Automobiel Management