Almere gaat verkeersborden saneren

Almere gaat verkeersborden ruimen en roept daarbij de hulp in van de inwoners. Die mogen melden welke borden ze overbodig vinden.
Met het project Sanering Verkeersborden streeft de gemeente Almere naar een efficiënter gebruik van verkeersborden en naar een opgeruimd straatbeeld. Het ‘bos aan borden’ levert nu een rommelige uitstraling op. Naast het weghalen van borden zal er gekeken worden naar hoe borden zijn bevestigd, vaak kunnen verkeersborden worden geclusterd. Alle bebording in Almere zal op juridische noodzaak worden getoetst.
In het project worden inwoners van Almere gevraagd om mee te denken. Via de website Buurtlink kunnen Almeerders een foto plaatsen van verkeersborden die zij overbodig vinden. Zij kennen hun buurt immers goed, aldus de gemeente. Maar ook verkeerborden die verkeerd hangen of aan onderhoud toe zijn kunnen gemeld worden. Verkeersdeskundigen van de gemeente Almere houden de inzendingen in de gaten en grijpen in als dat nodig is. Nieuw beleid gaat er voor zorgen dat er in de toekomst beter gekeken gaat worden naar de functie van een verkeersbord, zo belooft Almere.
In 2008 diende het CDA Almere een motie in die het College verzoekt om het aantal verkeersborden in Almere tot een minimum te beperken. De reden dat er is gewacht met het nemen van maatregelen is de invoering van brommers op rijbaan. Veel borden moesten eerst worden aangepast op deze nieuwe situatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.