De winnaars van de EU Startup Prize for Mobility FOTO Cargoroo

Belangrijke mobiliteitsprijs voor Nederlandse deelbakfiets Cargoroo

De winnaars van de EU Startup Prize for Mobility FOTO Cargoroo

Cargoroo heeft met zijn elektrische deelbakfiets de zilveren ‘Europese Startup Prijs voor Mobiliteit’ gewonnen. De Amsterdamse startup kreeg de award afgelopen week in Brussel uitgereikt door Prins Albert II van Monaco.

De start-up-prijs steunt innovaties op het gebied van duurzame mobiliteit in de EU. Voor de tweede editie meldden zich 570 start-ups aan, waarvan er vijftig de finale haalden. 11 april werden de tien winnaars bekendgemaakt. Het goud ging onder meer naar mobiliteitsmarktplaats Karhoo, autodeelplatform Shotl en fietsapp Geovelo. Zilver was er voor onder andere de elektrische fietsaanhanger K-Ryole, het elektrische deelscootersysteem Cityscoot en dus de elektrische deelbakfiets Cargoroo – de enige Nederlandse winnaar.

E-mobility hubs

Cargoroo is een elektrische buurtbakfiets, die op vaste plekken in stadswijken staat en gebruikt kan worden door gezinnen en kleine bedrijven. Die betalen een gebruikstarief per uur of per dag op het moment dat ze de buurtbakfiets nodig hebben. Mensen kunnen er boodschappen mee doen of met de kinderen naar het sportveld, school, park of het strand fietsen. Ze gebruiken de bakfiets als het ware als een (tweede) auto, zonder in de file te staan of allerlei schadelijke stoffen uit te stoten.

De startup van Jaron Borensztajn, Jelle Maijer en Erik de Winter startte vorig jaar met een pilot in Haarlem en is bezig uit te breiden naar binnen- en buitenlandse steden. Onlangs kreeg Cargoroo ook subsidie vanuit de EU om pilots te gaan doen met e-mobility hubs in zeven steden in vijf landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.