MaaS-app ALD autodelen BEELD ALD Automotive

Autodeelconcept voor bedrijven en bedrijfsterreinen van start

ALD Carsharing BEELD ALD Automotive

Autoleasemaatschappij ALD Automotive lanceert in Nederland een nieuw zakelijk autodeelconcept. Dit is naar eigen zeggen een flexibele mobiliteitsoplossing om wagenparken efficiënter en duurzamer in te richten. ALD carsharing biedt een autodeelvloot voor bedrijven die door meerdere werknemers gebruikt kan worden, zowel zakelijk als privé.

Spil in het nieuwe concept is een app. Hiermee is een auto te reserveren en keyless te openen. In de app kunnen gebruikers ook aangeven of hun rit voor zakelijk of privégebruik is. Hierdoor verminderen, zo is het idee, de administratieve lasten en kunnen er kosten bespaard worden.

Autodelen blijkt een uitstekende oplossing voor bedrijven met beperkte parkeermogelijkheden, die een wisselende personeelsbezetting hebben of medewerkers hebben die niet in aanmerking komen voor een eigen leaseauto. Het zorgt ervoor dat de capaciteit van zakelijke auto’s beter benut wordt. Bij de inzet van een elektrische deelvloot draagt dit aanzienlijk bij aan de CO2-reductie van bedrijven.

Stimuleren

Momenteel hebben bedrijven de beschikking over een eigen deelvloot via ALD carsharing. In de toekomst wil ALD Automotive ook de mogelijkheid bieden om meerdere bedrijven die hetzelfde bedrijventerrein delen, gebruik te laten maken van dezelfde deelauto’s.

ALD carsharing wordt momenteel in drie landen uitgerold: Frankrijk, Spanje en Nederland. Het concept is in Italië bedacht en Nederland heeft een grote rol gespeeld in de pilotfase. De eerste gebruikers zijn positief over het autodeelconcept”, zegt Marketing & Strategy Director Lonneke van der Horst. “Het is heel gebruiksvriendelijk en biedt volop kansen voor het stimuleren van elektrisch rijden.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.