Afbeelding Stapp.in Europcar BEELD Europcar

Europcar aan de slag met autodelen

Afbeelding Stapp.in Europcar BEELD Europcar

Ook autoverhuurbedrijf Europcar is gevallen voor het concept autodelen. Werkgevers huren hier sinds kort auto’s die door meerdere medewerkers gebruikt kunnen worden. Werknemers zouden de auto’s bijvoorbeeld ook ’s avonds of in het weekend na inlevering van salaris privé kunnen gebruiken.

Het verzoek voor de nieuwe dienst kwam van zakelijke klanten, vertelt Marc Beers, commercieel directeur van Europcar Nederland. Zij wilden nu niet voor iedere werknemer en iedere rit een nieuwe auto hoeven huren. Niet alleen omdat dat duurder is, het is ook onpraktisch.

Beter benut

Met de nieuwe service is dat verleden tijd. Europcar levert de auto af en haalt ‘m op zoals altijd. Met het verschil dat meerdere werknemers er nu gebruik van kunnen maken. Nog een voordeel, zegt Beers: medewerkers kunnen de auto’s ook gebruiken op momenten dat het eigen bedrijf gesloten is – bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend.  Leveren ze wat salaris in, dan drukt dat de huurkosten voor de werkgever. Bovendien worden de voertuigen zo beter benut.

Autosleutels zijn niet meer nodig. In de auto’s komt een kastje, een zogenoemde Stapp.in-box. Leverancier hiervan is het Nederlandse Stapp.in. Met een bijbehorende app kunnen klanten reserveringen plaatsen en de auto openen en sluiten. Stapp.in zorgt er ook voor dat de schades en risico’s voor de gebruiker afgedekt zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.