eDrive Zone BEELD BMW Group

Hybride rijdt vanzelf elektrisch in Nederlandse milieuzones

eDrive Zone BEELD BMW Group

Plug-in hybrides van BMW die een milieuzone inrijden, schakelen binnenkort automatisch over naar de elektrische modus. Vanaf maart 2020 werkt de nieuwe dienst eDrive Zone in Rotterdam. Kort daarna volgen Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Dat meldt Automobiel Management, een zustervakblad van VerkeersNet. “Wanneer een BMW plug-in hybride de eDrive Zone binnenrijdt, schakelt hij automatisch over naar de elektrische modus”, zegt Stefanie Wurst, algemeen directeur BMW Group Nederland, op de site. eDrive Zone werkt met geo-fencing technologie. De nieuwe dienst zit momenteel standaard in de nieuwe BMW plug-in hybride modellen.

Met eDrive Zone wil de Duitse autofabrikant inspelen op de trend dat steeds meer gemeentes kiezen voor milieuzones of zelfs – nog in iets beperktere mate – zero emissie-zones. De nieuwe functie is volgens BMW bovendien een ‘belangrijke extra impuls’ om met plug-in hybride voertuigen emissies in de stad te verminderen.

Competitie

Met elektrisch rijden en laden verzamelen bestuurders van plug-in hybride modellen bovendien ‘BMW Points’ – ook een nieuwe dienst van de Beierse onderneming. Op deze manier worden bestuurders aangemoedigd om zo vaak mogelijk de voorkeur te geven aan elektrisch rijden – niet alleen gebaseerd op milieubewustzijn, maar ook vanuit een gevoel voor competitie.

Door het verzamelen van punten kunnen deelnemers gebruik maken van gratis laadvolumes bij CHARGE NOW. Op de middellange termijn worden de punten ook geldig voor de producten van SHARE NOW en PARK NOW.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.