Deelhub Utrecht BEELD Goedopweg

Eerste deelhub in Utrecht geopend

In parkeergarage De Grifthoek is de eerste deelhub van Utrecht geopend. Op deze centrale plek zijn, via de Juuve-app, deelauto’s elektrische scooters en fietsen beschikbaar.

De deelhub is geopend op 31 januari. Bewoners in Wittevrouwen, de Vogelenbuurt en de Binnenstad kunnen er kennismaken met (elektrische) deelmobiliteit. De pilot in garage De Grifthoek duurt drie jaar. Als de pilot succesvol is, wil de gemeente Utrecht meer deelhubs openen, verspreid over de stad.

In de garage zijn parkeerplekken gereserveerd voor auto’s, fietsen en/of elektrische scooters. Er is gestart met vijf auto’s; elektrische fietsen en scooters volgen komend voorjaar.

Kinderzitjes

Sommige auto’s zijn elektrisch, andere rijden op benzine. Er staat bijvoorbeeld een Ford Focus Wagon en elektrische Smart ForFour EQ. Ook hebben sommige auto’s kinderzitjes.

Het aanbod kan in de komende drie jaar worden aangevuld en gewijzigd. Dit hangt af van de wensen van de gebruikers. Zij worden bij diverse reserveringen benaderd voor feedback, waar ze kunnen aangeven of ze een type voertuig missen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.