Deelauto van SIXT Share

Nieuwe free floating-autodeeldienst in drie grote steden

Foto: persbericht SIXT

In Rotterdam, Den Haag en Amsterdam kunnen voortaan auto’s van de nieuwe deeldienst SIXT Share worden opgehaald en afgeleverd. Buiten deze drie steden kunnen de gebruikers ook in alle Nederlandse filialen van SIXT terecht. De aanbieder benadrukt dat er wordt gewerkt volgens het free floating-principe, waarbij de beperking om in één stad of servicegebied te blijven wegvalt.

De deelauto’s kunnen worden opgehaald en afgeleverd in Amsterdam (inclusief Schiphol), Rotterdam en Den Haag (inclusief Rotterdam The Hague Airport) én in alle Nederlandse filialen van het bedrijf dat tot nu toe vooral als autoverhuurder bekendstaat. “Hierdoor verbindt SIXT verschillende steden met elkaar en valt de beperking om in één stad of servicegebied te blijven weg.” Door het verhuren en delen van auto’s samen te voegen “kunnen klanten kiezen voor eenvoudige, flexibele en duurzame mobiliteit.”

Mobiliteitsplatform

Het aanbod bestaat uit volledig elektrische voertuigen, zowel premium modellen als kleinere stadsauto’s. SIXT maakt met de deeldienst het eigen mobiliteitsaanbod volledig. Dit bestaat verder uit autoverhuur en een taxidienst. De verhuur en het delen van auto’s en de taxidiensten vormen samen het mobiliteitsplatform SIXT One. Al deze diensten zijn dan ook via één app beschikbaar. Het mobiliteitsplatform biedt klanten wereldwijd toegang tot meer dan 280.000 voertuigen, de diensten van 1.500 samenwerkingspartners en ongeveer 1,5 miljoen chauffeurs.

Via de app kunnen auto’s worden gehuurd voor minimaal 1 minuut, vanaf 19 eurocent per minuut, tot maximaal 27 dagen. Daarnaast betalen klanten nooit meer dan de dagelijkse maximumprijs die tijdens de boeking wordt aangegeven, ook niet als de minuutprijs hoger is dan de dagprijs. SIXT Share biedt verder op maat gemaakte pakketten voor gebruik per uur, dag of week. Ook introduceert het bedrijf een beschermingsoptie die het eigen risico reduceert tot 0 euro. Met het oog op de veiligheid worden de auto’s regelmatig grondig gereinigd en de contactpunten worden gedesinfecteerd.

Steden met elkaar verbonden

Karen van den Boom, ceo van SIXT Nederland: “Met SIXT share introduceren we een innovatief concept voor het delen van auto’s op de Nederlandse mobiliteitsmarkt, waarbij drie grote steden via volledig elektrische en betaalbare premium auto’s met elkaar worden verbonden. Dit betekent dat een klant ’s ochtends eenvoudig een auto kan oppikken in Amsterdam, naar het werk kan rijden in Rotterdam of Den Haag en hier vervolgens de auto achter kan laten. Deze feilloze mobiliteitsaanpak past perfect bij de visie van SIXT om stedelijke mobiliteit op een slimme, en duurzame manier te herdefiniëren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.