Meer aandacht voor thuiswerken tijdens nieuwe editie Low Car Diet

Stichting de Reisbeweging organiseert vanaf 17 mei volgend jaar een nieuwe editie van het Low Car Diet, maar wel op een andere manier. De mobiliteitswedstrijd biedt het bedrijfsleven een aantrekkelijke tool om de positieve verandering op het gebied van reizen en werken vast te houden, is het idee.

“De coronacrisis is een soort dry run voor een mobiliteitstransitie gebleken”, aldus Joris Smulders, directeur Stichting de Reisbeweging, initiatiefnemer van het Low Car Diet. “Onze manier van reizen en werken is door noodzaak drastisch veranderd. Om de gestelde klimaatdoelen te behalen moeten we dit momentum vasthouden en de veranderingen borgen in het mobiliteitsbeleid van de organisaties.”

De nieuwe editie, die start op 17 mei, krijgt wel een nieuw jasje. Voorheen ging het enkel om duurzaam reizen tussen woon- en werklocatie, nu gaat het ook om het maken van gezonde en duurzame keuzes tijdens het thuiswerken. Zo wordt er bijvoorbeeld geadviseerd om genoeg te bewegen om ergonomische en fysieke klachten te voorkomen. Zo beloont de app die wordt gebruikt tijdens de wedstrijd ook het maken van een korte wandeling en een fietsrit.

Aanpassingsvermogen

Het aantal deelnemers van de voorgaande edities staat nu op 13.000, maar de organisatie verwacht dat de teller ruimschoots over de 25.000 gaat komend jaar. “De coronacrisis heeft de mobiliteitstransitie in een stroomversnelling gebracht en laat zien dat het aanpassingsvermogen van medewerkers groot is”, zegt Smulders. “Daar moeten we nu op een aantrekkelijke manier op doorpakken en met het Low Car Diet geven we hier actief invulling aan.”

Bedrijven en organisaties zoals Rijkswaterstaat, Gemeente Amsterdam, Arcadis, Strukton en Unilever verschenen eerder al aan de start en gingen samen voor een besparing van 100 ton CO2-uitstoot.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.