Cargoroo BEELD Cargoroo

Pilot met elektrische vervoersmiddelen-hub start in Arnhem en Nijmegen

Cargoroo BEELD Cargoroo

De Europese pilot met e-mobility hubs is gestart in Nijmegen en Arnhem. Er openden respectievelijk tien en drie hubs, verzamelplekken in verschillende groottes waar elektrische fietsen, auto’s en bakfietsen staan die iedereen kan huren.

Het is een Europees project waar naast Nijmegen en Arnhem vijf andere steden in de EU aan meedoen, onder meer Manchester en Leuven. Amsterdam leidt de pilot, die duurt tot eind 2021. De doelstelling is hoog: 92 hubs met in totaal 2.395 scooters en fietsen en 672 auto’s. Het initiatief is vorig jaar aangekondigd.

De gemeentes proberen verschillende plaatsen en opstellingen uit om te leren wat het beste werkt. Zo kunnen er in de toekomst in heel Europa eHUBS komen met als doel de CO2-uitstoot te verminderen en een markt te creëren voor elektrische deelmobiliteit. Onder meer Urbee, Amber en Cargoroo leveren vervoersmiddelen in de Gelderse steden.

Aftrap

De Nijmeegse wethouder Harriët Tiemens trapte deze week samen met enkele buurtbewoners de campagne af bij de hub in Hatert bij het winkelcentrum. “Om bereikbaar te blijven en fijn te wonen moeten we ons anders en schoner door Nijmegen en de regio verplaatsen. EHUBS in onze wijken voor deelauto’s en fietsen kunnen die verandering stimuleren en eenvoudiger maken.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.