E-scooters Check en Go Sharing BEELD gemeente Breda

Breda krijgt 400 e-deelscooters van Check en Go Sharing

E-scooters Check en Go Sharing BEELD gemeente Breda

Breda krijgt 400 elektrische deelscooters van Check en Go Sharing. De scooters worden kris kras door de stad uitgezet en gebruikers kunnen er 50 tot 100 km mee rijden. De eerste 200 stuks worden in etappes over Breda uitgezet. Na de zomer volgen er nog eens 200.

“We zien dat mensen momenteel heel goed nadenken over hoe ze van a naar b gaan”, zegt wethouder Daan Quaars (wonen, VVD). “Hoe mooi is het dan dat je als stad andere soorten vervoer aan kan bieden. Ik ben heel benieuwd hoe Bredanaars hier gebruik van gaan maken. De data bieden ons inzicht wát de meest populaire routes zijn en zo kunnen we effectief inspelen op wat mensen vragen.”

Parkeren

Wie minimaal 16 jaar is en een scooter- óf autorijbewijs heeft, kan via de app van Check en/of GO Sharing een e-scooter zoeken, reserveren, openen en weer afsluiten. De kosten van een rit variëren tussen de 23 en 29 cent per minuut gebruik. Gebruikers parkeren de scooters binnen het verzorgingsgebied dat zichtbaar is in de app. Als de accu leeg is, wordt die ter plekke door Check en Go Sharing vervangen.

Voor het parkeren van de scooter gelden dezelfde regels als voor het parkeren van de fiets: bij nietjes of daarvoor geschikte stallingen. De gemeente heeft met de twee bedrijven afgesproken hoe het gebruik van de scooters goed geregeld wordt. De gemeente gebruikt het komend jaar als leerperiode om te zien waar en hoe het één en ander gereguleerd moet worden. Over een jaar wil de gemeente een vergunningenstelsel klaar hebben, waarna bedrijven in kunnen schrijven om met meer deelmobiliteit in de stad aan de slag te gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.