Scooter van Go Sharing BEELD Go Sharing

E-deelscooterbedrijf GO Sharing gaat samenwerking aan met NS

NS en GO Sharing zijn een samenwerking aangegaan. Vanaf deze week kunnen NS-reizigers de appelgroene elektrische deelscooters ook vinden en huren vanuit de NS Lab-app. Dit is een speciale app van NS waar reizigers de mogelijkheid krijgen om nieuwe initiatieven te testen. Wanneer de pilot succesvol blijkt zouden de scooters ook in de officiële NS-app opgenomen kunnen worden.

De samenwerking biedt kansen voor de first en last mile, aldus Raymon Pouwels, mede oprichter van GO Sharing. “Daar waar de trein uitermate geschikt is om snel en efficiënt grote afstanden af te leggen, zien we dat er nog kansen zijn voor het eerste of laatste stuk van de reis: het van en naar het station komen. Met deze samenwerking is het de bedoeling om reizigers een zo compleet en fijn mogelijke ervaring aan te bieden.”

Regionale aanpak

De GO Sharing-scooters worden niet alleen in grote steden aangeboden, maar ook juist in randgemeenten die minder goed bereikbaar zijn worden aangesloten. Met deze regionale aanpak probeert de deelvervoeraanbieder transport voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. De pilot, die zich in eerste instantie richt op de regio Rotterdam, loopt tot 31 december van dit jaar.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.