Geld. Foto: iStock / darkojow

D66 wil dat kabinet haast maakt met invoering rekeningrijden

Geld. Foto: iStock / darkojow (onbeperkt gebruik)

D66 wil dat het kabinet vaart maakt met de voorbereidingen om het rekeningrijden in 2025 in te voeren. De partij wil dat om files en stikstofuitstoot tegen te gaan. De plannen van D66 gaan veel verder dan de ambities van minister Cora van Nieuwenhuizen (IenW). Als de zwaarste vorm van betalen naar gebruik wordt ingevoerd, zou het aantal verloren uren per etmaal met 68 procent kunnen afnemen, bleek onlangs uit onderzoek. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu VerkeersNet Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de sectoren verkeer en mobiliteit. Maak nu gebruik van het actieabonnement en lees VerkeersNet voor € 7,50 per maand.

START ACTIEABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “D66 wil dat kabinet haast maakt met invoering rekeningrijden”

Pat Rick|07.12.20|15:22

Om de stikstofopname door de natuur te beperken moet men niet alleen kijken naar rekeningrijden. Maar de landbouw ook een oplossing laten bieden door het verbouwen van lupine. Dit gewas neemt veel stikstof op en kan gebruikt worden voor vegatarische producten. En laat RWS dit plantje ook maar in de berm telen (waar het nu al soms te vinden is).

Pat Rick|23.11.20|16:27

D66 moet ook een hoogwaardig alternatief ondersteunen. Treinen zitten vol rond de grote steden en er is een alternatief railsysteem is nodig om de voorsteden snel en hoogfrequent te verbinden. Metro naar Almere had er al lang moeten liggen, want nu heeft men miljarden moeten besteden aan verbreding A1/A6. Als Amsterdam ooit nog een groot evenement zoals de Olympische Spelen wil organiseren, dan moet men zo veel bezoekers snel kunnen veplaatsen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.