VerkeersNet Journaal, studio Rotterdam

VerkeersNet Journaal: uitdagingen van laadinfrastructuur en 125 jaar bewegwijzering

Hoe kan een gemeente zorgen voor een slim, betrouwbaar en dekkend laadnetwerk, dat gelijke tred houdt met de snelle groei van het aantal elektrische voertuigen? En hoe voorkom je verrommeling van het straatbeeld, omdat op elke straathoek een laadpaal komt te staan, die met kabels verbonden is met een elektrische fiets? Dit staat maandagmiddag centraal in het VerkeersNet Journaal om 14 uur. Er is verder aandacht voor 125 jaar bewegwijzering.

Bekijk het journaal hier live om 14.00 uur.

Sprekers

Gemeenten plaatsen op verzoek laadpalen, maar om de groei van elektrische voertuigen bij te benen, is een versnelling nodig. De provincies Gelderland en Overijssel willen gemeenten ondersteunen bij de uitrol van nieuwe laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Spil in het geheel zijn de zogenoemde laadconsulenten. Laadconsulent Richard de Kam en projectleider Suzanne Riezebos lichten toe hoe zij gemeenten verder helpen.

In een video-reportage is aandacht voor een nieuwe innovatieve laadtegel voor elektrische fietsen. De tegel is ontwikkeld als een gemakkelijke en economisch aantrekkelijke oplossing, om zo een bijdrage te kunnen leveren  aan duurzaamheid en een meer aantrekkelijke infrastructuur in steden. De eerste tegel van Tiler is in Delft geplaatst en VerkeersNet nam een kijkje.

Bovendien is er aandacht voor een mijlpaal voor wegwijzers in Nederland. In 1894 werd de eerste wegwijzer voor fietsers geplaatst en ondertussen staan er meer dan 100.000 wegwijzers langs de Nederlandse auto- en fietswegen. Bij die 125-jarige geschiedenis wordt uitgebreid stilgestaan door de Nationale Bewegwijzeringsdienst. Directeur Hanneke Steen kijkt terug én vooruit.

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.