Een Amber-auto in het Paleiskwartier in Den Bosch FOTO Stefan Keerssemeeckers

Mobility Mixx wint aanbesteding duurzaam deelvervoer in Noord-Limburg

Een Amber-auto in het Paleiskwartier in Den Bosch FOTO Stefan Keerssemeeckers

De medewerkers van acht gemeenten in Noord-Limburg krijgen volgend jaar beschikking over een palet aan mobiliteitsdiensten voor hun zakelijke reizen. Dit is het resultaat van de aanbesteding die Mobility Mixx, de dienstverlener voor zakelijke mobiliteit, heeft gewonnen. De acht gemeenten willen met deze opdracht de zakelijke kilometers van de medewerkers verduurzamen.

Het gaat om een opdracht van vier jaar, waarin Mobility Mixx verschillende mobiliteitsdiensten gaat aanbieden in de gemeenten Venlo, Gennep, Venray, Peel en Maas, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Bergen en Beesel. Daarbij is het van belang dat werknemers en later inwoners een duurzame reis gaan maken. Het doel van de acht gemeentes is om bij te dragen aan de duurzaamheidsopgave en deelvervoer op grote schaal toegankelijk maken voor inwoners.

Dienstreizen

Werknemers krijgen vanaf het nieuwe jaar via Mobility Mixx duurzame deelmobiliteit aangeboden en tegen de zomer kunnen ook inwoners gebruikmaken van deze diensten, zoals deelauto, deelfiets en e-bike. Ronald Haanstra, directeur Mobility Mixx: “Wij zijn blij dat we deze uitdaging kunnen aangaan met de acht gemeenten, die daarmee een groot deel van de dienstreizen emissievrij kunnen maken. De bedrijven die in deze gemeenten zijn gevestigd, bieden we dezelfde mogelijkheden”.

In deze opdracht werkt Mobility Mixx samen met Amber Mobility en Goabout. “Duurzaam deelvervoer is veel meer dan een elektrische auto of fiets. Het houdt rekening met de wens van de medewerker en stimuleert om duurzamere keuzes te maken. We zijn dan ook enthousiast dat we in 2021 de volgende stap kunnen maken”, zo vertelt Eric Beurskens, voorzitter Trendsportal.

Met deze aanbesteding is opvolging gegeven aan het project Mobie. Dit project was gericht op het initiëren van duurzaam deelvervoer in Noord-Limburg en kwam voort uit een samenwerking met Stichting Limburg Elektrisch, HetEnergieBureau en de Provincie Limburg. Mobility Mixx heeft al ervaring kunnen opdoen met het aanbieden van deelmobiliteit, want de dienstverlener is onder andere betrokken bij MaaS-projecten in Wageningen in Helmond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.