VerkeersNet Journaal, studio Rotterdam

VerkeersNet Journaal: voorkom coronabijziendheid en de voetganger ‘won’ 2020

Nederlanders stapten door de coronacrisis in 2020 veel minder in de auto en in het openbaar vervoer. Maar hoe verplaatsten zij zich dan nog wel? En in hoeverre kunnen overheden iets met de afwijkende cijfers van 2020? Het lijkt er namelijk op dat hierdoor alle mobiliteitsknelpunten zijn verdwenen. Hoeft er daardoor niet meer geïnvesteerd te worden in mobiliteit? Die twee onderwerpen staan centraal tijdens het VerkeersNet Journaal om 14 uur.

Bekijk het journaal hier.

Sprekers

Als iets duidelijk opvalt qua verplaatsingen in 2020 is het wel dat de voetganger terrein wint. Daarover zal Stefan de Graaf van DAT.mobility, meer vertellen. Hij is nauw betrokken bij het Nederlands Verplaatsingspanel (NVP). Hij was nauw betrokken bij het Nederlands Verplaatsingspanel. Welke trends vallen op? En hoe kunnen gemeenten deze cijfers gebruiken als ze aan de slag gaan met toekomstig beleid?

Bovendien werpen we een blik op de lange termijn. De cijfers van afgelopen jaren waren veelzeggend, maar onderzoeken wijzen ook uit dat het verminderde vervoer tijdelijk is. Daarom waarschuwt de Mobiliteitsalliantie voor ‘coronabijziendheid’. RET-directeur Maurice Unck legt uit waarom investeringen noodzakelijk blijven en doet een beroep op het nieuwe kabinet na de verkiezingen komende maart.

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.