WeGo

Ministerie van Defensie maakt vloot dienstauto’s deelbaar

Het ministerie van Defensie is een samenwerking aangegaan met WeGo Carsharing. WeGo maakt de complete vloot dienstauto’s geschikt voor gedeeld gebruik. Daardoor kunnen meerdere medewerkers dagelijks reizen in de voertuigen. Wanneer dienstauto’s gedeeld kunnen worden, zijn veel minder auto’s nodig, verwacht Defensie.

Het ministerie hoopt met de investering in het WeGo-platform het aantal reisbewegingen van de medewerkers te verminderen. Dit draagt bij aan een beter milieu. Er zijn minder voertuigen nodig en de wagens die wel worden ingezet, hebben een hogere efficiëntie. Nieuwe voertuigen van Defensie zijn steeds vaker hybride of elektrisch.

Auto openen met een pasje

WeGo werkt samen met ARS T&TT en Protect Effect. Zij leveren het platform en de in-car technologie, die het mogelijk maken om de voertuigen volledig geautomatiseerd te kunnen delen. De werknemers van het ministerie moeten de wagens wel vooraf reserveren. Peter de Jong, algemeen directeur van WeGo: “Wie een geldige reservering heeft, kan de auto openen met een pasje. Meestal gebeurt dat met een app op je telefoon, maar voor Defensie heeft gebruik van pasjes de voorkeur. Voor onze oplossing is dat geen probleem.”

WeGo gaat wekelijks ongeveer 250 auto’s voorzien van deeltechnologie en moet dit in totaal bij enkele duizenden voertuigen doen. Bovendien worden in het platform niet alleen gewone personenauto’s opgenomen, maar ook busjes en touringcars. In de planningssoftware wordt rekening gehouden met personen die dezelfde bestemming hebben, zodat zij met elkaar kunnen meereizen in het meest geschikte voertuig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.