Nog één dag tot het MaaS Congres

Henk Meurs MaaS Congres

Het online Maas Congres gaat morgen van start. Moet de overheid de regierol blijven voeren op Mobility as a Service of begint de markt volwassen te worden? Welke lessen kunt u meenemen van de zeven landelijk opschaalbare MaaS-pilots? En hoe bereikt u de reizigers die nog nooit van MaaS hebben gehoord? Al 200 geïnteresseerden hebben zich aangemeld voor dit online evenement en u kunt daaraan ook deelnemen.

Dit jaar is het belangrijker dan ooit om kennis te delen. Aan de ene kant omdat het delen van kennis, voorkomt dat elke regio opnieuw het wiel uitvindt. Aan de andere kant omdat door de coronacrisis het gedrag is veranderd. Mensen zijn er inmiddels aan gewend om de auto vaker te laten staan en niet allemaal tijdens de spitsuren op pad te gaan. Van die ontwikkeling moet gebruik gemaakt worden.

Programma

De eerste dag staat in het teken van governance. Een tiental experts gaat in op de rol van de overheid binnen MaaS. Hoe ziet het ministerie de toekomst van Mobility as a Service voor zich en welke rol horen gemeenten en provincies te pakken? De dag eindigt met een interactief forum met acht betrokken van de zeven MaaS-pilots van het ministerie. In dit forum brengen we overheid en markt bij elkaar. Zij delen hun ervaringen van het afgelopen jaar en beantwoorden hun vragen.

Op woensdag gaan we via interviews, gesprekken en een aantal presentaties door op de kansen voor MaaS bij zakelijke reizigers en werkgevers, de status van de TOMP-API en de uitdagingen rondom het delen van data. In de middag staan de reiziger en de werkgever centraal. U kunt via het platform Brella ook op meerdere manieren netwerken met de sprekers en de andere deelnemers. Bekijk het volledige programma of meld u aan.

Banner MaaS Congres 2021 mail

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.