Gezonde bushalte (foto: OVPro)

Gratis fruit bij Bredase bushalte

Foto via OVPro

Passagiers in Breda kunnen het wachten op de bus deze week veraangenamen met een gezonde snack. Een bushalte in het centrum is voorzien van bakken groenten en fruit. Ook voorbijgangers kunnen er een appeltje, tomaatje of een peer nuttigen of iets meenemen voor een ander.

De ludieke actie is een initiatief van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit en campagnebureau Food Cabinet. Zo willen ze onder de aandacht brengen hoe gezond het is om groente en fruit te eten. Het idee is dat mensen dat vanzelf meer gaan doen als groente en fruit overal beschikbaar is, of dat nou onderweg is, op school, op de sportclub of zoals in Breda vlak voor de McDonald’s. In Breda wordt de actie uitgevoerd door ZLTO en onderwijsinstelling Curio, die ook opleidingen heeft op het gebied van keuken en voedsel.

Curio

Studenten van Curio in Breda bemannen het bushokje. Ze vullen de voorraden aan als ze op zijn. ’s Avonds worden de bakken uit voorzorg leeggehaald om ’s morgens weer gevuld te worden. De Bredase bushalte aan de Karnemelkstraat is nog tot 21 september voorzien van groente en fruit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.