Wethouder Judith Bokhove van Rotterdam (fotograaf: Casper Rila)

Bomen en planten op voormalige parkeerplaatsen Rotterdamse kade

Op de plekken van parkeervakken op de Maaskade in Rotterdam plant de gemeente bomen en komen er plantenbakken en bankjes. Er is nu ruimte voor het groen omdat in Noordereiland honderden parkeerplaatsen zijn verdwenen. Die zijn onder andere opgeheven omdat bewoners veel overlast ervoeren van Rotterdammers uit andere wijken, die hier hun wagen langdurig stilzetten.
Inwoners die in hun eigen wijk moesten betalen om de auto kwijt te kunnen, bleken vaak uit te wijken naar Noordereiland. Bovendien was er veel hinder van automobilisten die de parkeerplekken gebruikten als hangplek. “Na invoering van betaald parkeren op het Noordereiland zijn er 400 parkeerplaatsen weggehaald. Voor de eilandbewoners zijn er nog voldoende parkeerplekken over en de criminaliteit en overlast is flink afgenomen”, vertelt de Rotterdamse wethouder Judith Bokhove.

Kade opgehoogd

Bovendien kwam er dus veel meer ruimte om groen te realiseren in de wijk. Wethouder Bokhove en wethouder Vincent Karremans (Handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven) sloegen de de handen ineen om de Maaskade te vergroenen. Daarvoor heeft het Havenbedrijf ruim 500 meter van de kade opgehoogd, zodat de plantenbakken en bomenrij hier ook past.

Karremans: “De parkeertoeristen zoeken hun heil elders en ook de overlast door hangautomobilisten is flink afgenomen. Nu geven we de kade terug aan nieuwe kadetoeristen: bewoners van het eiland en Rotterdammers die graag een rondje over de bruggen in onze stad lopen, die krijgen een aantrekkelijk stukje groen langs de kade van het Noordereiland om te wandelen”. De werkzaamheden beginnen in december en moeten voor de zomer afgerond zijn.

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.