120 kW per uur

Eerste snellaadstations voor bestelwagens en personenauto’s geopend in Rotterdam

Snellaadpalen Rotterdam Reyerdijk. Foto: LEAP24

LEAP24 opent officieel zijn eerste snellaadstation in Rotterdam. Het nieuwe station ligt middenin de wijk IJsselmonde. Het station wordt vandaag geopend door wethouder Vincent Karremans van gemeente Rotterdam en LEAP24-oprichter Pelle Schlichting. Het snellaadstation is ruim ingericht, waardoor bestel- en personenauto’s er makkelijk kunnen snelladen.

Het snellaadstation van LEAP24 op de Rotterdam Reyerdijk telt zeven snelladers. Hiermee kunnen bestel- en personenauto’s tot 120 kW per uur opladen. Dat is bijna 10 keer sneller dan bij een openbare laadpaal aan de straat. Dit laadstation is openbaar toegankelijk voor zowel particulier als zakelijke rijders. Zo kunnen niet alleen personenvoertuigen makkelijk weer de weg op, maar straks ook de grotere ‘veelrijdende’ bestelbussen en vrachtwagens.

Meer snellaadpunten

Niet alleen in Rotterdam staan snellaadstations. Zo zijn er al locaties in Almere en Geleen en worden momenteel stations gebouwd in Delft en Hoogeveen.

Rotterdam sprak samen met 26 andere steden ambitie uit om voor 2025 zero emissie stadslogistiek (ZES) te hebben. Zo kunnen ze de CO2-uitstoot in steden verminderen en de luchtkwaliteit verbeteren. Elektrisch rijden past goed binnen dat plaatje want elektrische voertuigen zijn schoon, stil en zuinig waardoor ze bijdragen aan een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving. LEAP24 maakt met de snellaadstations het overstappen op elektrisch rijden aantrekkelijker voor wegtransport zoals taxi’s, bestelbussen en vrachtwagens.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.