Eerste taxi op zonne-energie in Amsterdam

De Solartaxi komt op 18 november naar Amsterdam en maakt een tussenstop bij een (elektrisch) tankstation in Amsterdam Noord. Eerder bezocht de taxi onder andere Los Vegas, Beijing, Parijs en Londen.
De Solartaxi wordt voor honderd procent door zonne-energie aangedreven. Vijftig procent hiervan komt van de eigen zonnecellen, de overige vijftig procent wordt via zonnecellen in Zwitserland opgewekt en onderweg via elektrische oplaadpunten geladen. Doel van het project is om het bewustzijn rond klimaatverandering te vergroten. Door met zijn taxi rond de wereld te reizen, laat ontwerper Louis Palmer zien dat we niet meer afhankelijk hoeven te zijn van fossiele brandstoffen.
Het elektrisch tankstation is het eerste in zijn soort in van Nederland. Bij het tankstation kan ook  plantaardige olie getankt worden. Het elektrische tankstation, een initiatief van opgewekt.nu is opgericht in 2007. Bij het tankstation zit ook een verhuurpunt voor elektrische voertuigen dat samen met de Gemeente Amsterdam is opgezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.