Grachtentransport van bouwmaterialen

Met het eerste grachtentransport van bouwmaterialen is de oorsponkelijke functie van de grachten in Amsterdam in ere hersteld, worden de kades ontlast van zwaartransport en reductie van uitlaatgassen en geluid gerealiseerd.

Het eerste grachtentransport van bouwmaterialen vond plaats op 25 november 2008, op initiatief van BBN Amsterdam in samenwerking met Mokum Mariteam. BBN Amsterdam verwacht de komende jaren 20 procent van haar binnenstedelijke transporten via de grachten te laten plaatsvinden.
BBN Amsterdam is een grote aanbieder van bouwmaterialen en belevert jaarlijks vele renovatieprojecten in Amsterdam Centrum.
Na het lossen van de bouwmaterialen, neemt dezelfde boot de afvalcontainers van Icova -ook een partner van Mokum Mariteam- direct mee terug. Icova hoeft de afvalcontainers bij de BBN Amsterdam klanten, die gebruik maken van grachtentransport, niet meer met hun vrachtwagens op te halen. Op deze wijze wordt dus een hele vervoersrit uitgespaard, hetgeen ook weer bijdraagt aan de reductie van uitlaatgassen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.