Uitgebreide proef ledverlichting op provinciale weg

De provincie Zuid-Holland start half augustus 2011 een uitgebreide proef met ledverlichting langs de N228 tussen Gouda en Haastrecht. De huidige lampen en armaturen in de openbare verlichting worden tijdelijk vervangen door zes soorten ledverlichting.

De N228 tussen Gouda en Haastrecht wordt opgedeeld in 6 deeltrajecten, die elk een andere soort ledverlichting krijgen van verschillende leveranciers: Schréder, Swarco, Philips, Indal Industria, Innolumis en Avalite. Deze verschillen in kleur, lichtsterkte en technische aspecten. Tussen augustus en december wordt er technisch onderzoek verricht en wordt bekeken welk soort ledverlichting het meest geschikt is. De mening van het publiek draagt ook bij aan deze keuze.
De komende 12 jaar wil de provincie 17% energie besparen op openbare verlichting langs de provinciale wegen. Daarom neemt de provincie verschillende maatregelen zoals deze proef met ledverlichting. De maatregelen passen binnen de energiedoelstellingen van de provincie. Hierin wordt gestreefd naar 20% minder CO2-uitstoot, 20% efficiënter energiegebruik en 20% duurzame energieopwekking in 2020 in Zuid-Holland.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.