Subsidieregeling voor rijden op groengas

Overijssel heeft 7 ton subsidie uitgetrokken voor groengasauto’s en elektrische voertuigen. Verwacht wordt dat er door de regeling circa 350 extra voertuigen op hernieuwbare energiebronnen gaan rijden in Overijssel. 

Deze zomer heeft het rijk een subsidieregeling opengesteld om het rijden op biogas en hogere blends van biobrandstoffen te bevorderen. Deze regeling was binnen een maand na openstelling al overschreven. Verschillende provincies en gemeenten hebben daarnaast al een eigen subsidieregeling in het leven geroepen voor de aanschaf van aardgasvoertuigen en/of elektrische voertuigen.

Overijssel wil het aandeel hernieuwbare energie in het totale energieverbruik vergroten tot 20% in 2020.  Er zijn nu zeven groengas tankstations in Overijssel. De Overijsselse regeling geldt voor particulieren, (semi-)overheden en bedrijven. De subsidie voor de aanschaf van een groengasauto is € 1000,-  voor personenauto’s, € 3.000,-  voor bestelbusjes en € 10.000,-  voor groengasvrachtwagens. Voor een elektrische auto bedraagt de subsidie € 1.000,-  en voor dual fuel vrachtwagens (diesel met bijmenging van groengas) is de subsidie maximaal € 5.000,-  per auto.

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.