Vooral bedrijven kopen hybride en elektrische personenauto’s

In het tweede kwartaal van dit jaar hebben bedrijven 39 procent meer nieuwe hybride personenauto’s gekocht dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal zijn in de eerste helft van 2012 ruim 10 duizend nieuwe hybride personenauto’s verkocht, aldus het CBS.
Driekwart daarvan staat op naam van een bedrijf. Begin van dit jaar waren er bijna 69 duizend hybrides geregistreerd. Dit is minder dan 1 procent van het totale personenautopark.
In de eerste helft van 2012 zijn bijna 500 nieuwe elektrische personenauto’s verkocht. Daarvan is 95 procent gekocht door bedrijven. Op1 januari van dit jaar stonden er in totaal 1 460 elektrische personenauto’s geregistreerd
Van de in totaal 166 duizend nieuwe personenauto’s die in het tweede kwartaal van dit jaar zijn verkocht, zijn er 108 duizend door bedrijven aangeschaft. Nieuwe personenauto’s worden naar verhouding steeds meer door bedrijven aangeschaft dan door particulieren. Van alle in Nederland geregistreerde personenauto’s staat één op de tien op naam van een bedrijf. Per 1 juli van dit jaar zijn de belastingen op auto’s gewijzigd. Zo zijn de BPM-vrijstelling en de bijtellingsregeling voor het privégebruik van auto’s van de zaak aangescherpt. Dat leidde vooral in juni tot uitzonderlijk hoge verkopen.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.