Eerste batterijwisselstation elektrische auto’s in gebruik

Het eerste batterijwisselstation waar elektrische auto’s een accu binnen enkele minuten kunnen verwisselen is op Schiphol geopend.
In Nederland rijden zo’n 4000-5000 elektrische auto’s, waarvan ruim 3000 elektrische cq. hybride personenauto’s. Daar komen maandelijks 400 auto’s bij. Het doel is 20.000 elektrische auto’s in 2015. Er zijn inmiddels ruim 3200 (semi)publieke oplaadpunten. Het eerste batterijwisselstation is daar sinds kort aan toegevoegd. Het gaat om een door Renault ontwikkelde techniek die door het bedrijf Better Place in de markt wordt gezet. Dat bedrijf stelt voor het project tien elektrische Renaults met verwisselbare accu’s beschikbaar aan drie taxibedrijven. In Amsterdam komt nog een tweede wisselstation.
Het batterijwisselstation maakt deel uit van afspraken tussen overheden en transport- en energiebedrijven om ervoor te zorgen dat in de Amsterdam-Schiphol regio een groot aantal taxi’s en andere transportmiddelen die nu nog op diesel-brandstof rijden, in de nabije toekomst zonder beperkingen 100 procent elektrisch kunnen rijden.

Het Kennisplatform Verkeer en Vervoer heeft een brochure uitgebracht over het opladen van elektrische auto’s. In deze brochure geeft KpVV een aantal antwoorden en de stand van zaken. Ook zijn er ervaringen van een aantal gemeenten in te lezen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.