Arnhem start subsidieregeling voor elektrische scooters

Elektrische cooterDe gemeente Arnhem lanceert vanaf januari 2013, een subsidieregeling voor de aanschaf van nieuwe elektrische scooters en de sloop van oude brommers.
Ondernemers kunnen vanaf januari 2013 een aanvraag indienen. Daarvoor is 100.000 euro beschikbaar. Vanaf het voorjaar 2013 kunnen ook particulieren voor een subsidie in aanmerking komen. Ook daarvoor is 100.000 euro beschikbaar. De regeling komt voort uit de behoefte iets aan de klachten over brommerlawaai te doen en uit de wens de luchtkwaliteit in Arnhem te verbeteren. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de subsidie is dat een oude benzinebrommer wordt ingeleverd.
De gemeente Arnhem stelt deze regeling open, samen met de gemeente Nijmegen en de Stadsregio Arnhem Nijmegen, om een begin te maken met het vervangen van oude vervuilende en lawaaiige 2- en 4-takt brommers. Deze brommers stoten ongeveer 4 x zoveel fijn stof uit als een gemiddelde personenwagen (bron: TNO). Daarnaast hebben de inwoners van Arnhem bij de Stadsenquête 2008 aangegeven brommerlawaai als belangrijkste bron van geluidhinder te ervaren. Met deze subsidie kunnen we dus twee vliegen in één klap slaan. Per e-scooter kan maximaal een bijdrage van € 750,- gevraagd worden, mits een oude benzinebrommer wordt ingeleverd. Ondernemers in Arnhem krijgen de eerste kans om een beroep te doen op deze regeling en kunnen voor maximaal 5 scooters subsidie vragen. Men denkt dan bijvoorbeeld aan pizzakoeriers en krantenbezorgers. Dealers van scooters kunnen geen subsidie krijgen.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.