Subsidie op groengas auto nu óók voor particulieren

groengasDe Stadsregio Arnhem Nijmegen stelt een aanschafsubsidie beschikbaar voor nieuwe auto’s die rijden op Groengas (CNG). Particulieren en bedrijven kunnen een subsidieaanvraag doen voor een auto op Groengas met een geel kenteken.

Eerder kon alleen subsidie worden aangevraagd voor taxi’s en  bestelauto’s op Groengas (met een blauw of grijs kenteken) alsmede vrachtauto’s en bussen.

De regionale subsidie bedraagt € 2.000,- voor een personenauto, bedrijfsauto, taxi of bestelauto tot 5.000 kilo en € 6.000 voor een vrachtauto of bus (zwaarder dan 5.000 kilo). Voor de kleinste BPM vrije auto’s op Groengas (bijvoorbeeld een Volkswagen Up of een Fiat Panda Twinair) is er € 1.000,-  subsidie. Per bedrijf  kan tot een maximum van € 18.000,- subsidie worden ontvangen.

Rijden op Groengas is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee, aldus de Stadsregio. Op een volle tank van circa 20 kilo gas (€ 21,-) rijdt de automobilist circa 350 kilometer.

Belangstellenden kunnen hun voordeel zelf uitrekenen via een door de stadsregio ontwikkeld rekenmodel, zie  www.degroenehub.nl/rekenmodel. Men kan daarin ook het subsidiebedrag invoeren en berekenen wat dit betekent voor specifieke gevallen.

Groene lease auto

Medewerkers van bedrijven woonachtig in de regio Haaglanden kunnen nu privé gaan rijden in een groene leaseauto. Dit zijn leaseauto’s die rijden op groengas. Het stadsgewest Haaglanden en Multilease zijn een samenwerkingsverband aangegaan waarbij een zuinige Fiat Panda op groen gas privé geleased kan worden voor €169 euro per maand. In dit bedrag zit een subsidie van €3000,– van het stadsgewest Haaglanden.

De subsidieregeling geldt voor alle inwoners, bedrijven en organisaties van de regio Haaglanden. De auto’s worden privé geleased maar wel is een overeenkomst tussen MultiLease en de werkgever noodzakelijk.

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.