Brabantse Fietsschool van start

De Fietsersbond is gestart met de ‘Brabantse Fietsschool’. De bond heeft docenten opgeleid die praktische fietscursussen kunnen geven op verschillende niveaus.

Dit gebeurde met steun van de provincie. Scholen, welzijnsinstellingen en ouderenclubs kunnen voor een goede docent terecht bij de Fietsschool

Soms fietsen volwassen of oudere mensen niet of niet meer omdat ze het te gevaarlijk vinden of niet kunnen. Daarnaast  beheersen kinderen vaak wel de motoriek van het fietsen, maar kunnen nog veel leren over veilig gedrag in het verkeer.
Het aanleren of verhogen van de fiets- en verkeersvaardigheid en verkeerskennis is dan ook het doel van de Fietsschool. Er zijn drie doelgroepen gekozen: kinderen, ouderen en nieuwe Nederlanders. De aanpak van de ‘Brabantse Fietsschool’ is daarmee nieuw. De docenten zijn door de Fietsersbond opgeleid. Zij voldoen aan hoge kwaliteitseisen.

De opleiding is gestandaardiseerd en wordt afgesloten met een certificaat. De fietsdocenten kunnen in de hele provincie Noord-Brabant worden ingezet. De eerste groepen starten dit voorjaar

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.