NS-proef met eersteklas stallen geen succes

arnhem1NS Fiets introduceerde in 2011 eersteklas stallen in de nieuwe stationsstalling in Arnhem. De fietser werd er in de watten gelegd met een privéplek met nummer. Daar moest hij wel extra voor betalen. Maar het sloeg niet aan.

Dat meldt OV-magazine. 16 klanten kozen voor een abonnement voor een van de 60 vaste privéplaatsen. Voor de 38 privilegeplaatsen, dichtbij het perron en met 150 euro per jaar anderhalf maal het gewone tarief, werden 8 jaarabonnementen verkocht. De 34 plekken voor valetparking waarebij de fiets werd weggezet door de beheerder (200 euro per jaar) trokken geen enkele klant. De proef is inmiddels gestopt.

De proef zal ook niet worden herhaald. Ook in de nieuwe stallingen rond Utrecht CS komt anders dan eerder aangekondigd maar één tarief en zal niet geëxperimenteerd worden met verschillende tarieven en kwaliteitsniveaus.

Alleen in de nieuwe stalling in Rotterdam CS komt – op grond van oudere afspraken tussen NS en de gemeente – een gedeelte gratis met toezicht en een gedeelte betaald bewaakt fietsparkeren.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.