Nieuw type huurlocatie OV-fiets in centrum Utrecht

ov-fietsDe gemeente Utrecht en NS hebben een nieuw type verhuurlocatie in gebruik genomen voor de OV-fiets. Met deze proef met het OV-fietspunt wordt het landelijke OV-fiets concept toegepast op twee straatlocaties in de Utrechtse binnenstad.

De OV-fietspunten zijn volledig geautomatiseerd, zodat OV-fietsabonnees hier dag en nacht terecht kunnen om een OV-fiets te huren. De systemen zijn geschikt voor maximaal 16 fietsen, zijn flexibel te plaatsen en nemen weinig ruimte in beslag.

Er zijn twee locaties waar het OV-fietspunt wordt getest: op het Moreelsepark en op het Janskerkhof. Op beide locaties staan 16 OV-fietsen.

De gezamenlijke proef is bedoeld om te onderzoeken of een geautomatiseerd systeem van OV-fiets werkt op straatniveau en of het systeem gebruiksvriendelijk genoeg is. Klanten van OV-fiets en houders van een NS-Business Card kunnen snel en makkelijk, zonder borg of legitimatie, 24 uur per dag een OV-fiets huren bij deze OV-fietspunten.

De gemeente Utrecht ontvangt voor haar aandeel in de uitbreiding van de OV-fietslocaties en de proef met de OV-fietspunten een bijdrage van VERDER, het samenwerkingsverband tussen gemeenten, provincie Utrecht en Rijk om de bereikbaarheid van de regio Midden-Nederland te verbeteren.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.