Rotterdam start proef met elektrisch fietsen

De gemeente Rotterdam is als eerste grote werkgever in de regio begonnen met een proef met elektrische fietsen. Onder het motto ‘Proberen is overtuigen’ is de elektrische fiets bij medewerkers van de gemeente geïntroduceerd.
De proef bij de gemeente duurt een maand. Medewerkers die werkzaam zijn in de kantoren van Europoint bij het Marconiplein, kunnen een week lang een e-fiets op proef nemen voor het woon-werk verkeer. Ook zijn de e-fietsen beschikbaar als dienstfiets. De e-fiets is volgens de initiatiefnemers met name interessant voor mensen die vanaf 9 kilometer van het werk wonen en normaal per auto naar het werk gaan.
De gemeente Rotterdam is koploper in Nederland op het gebied van elektrisch vervoer. Zo heeft Rotterdam als eerste gemeente elektrische oplaadpalen in de openbare ruimte, in de Karel Doormanstraat en op de Wilhelminapier. Gemeentewerken maakt gebruik van elektrische scooters en Roteb zet elektrische vuilniswagens en veegwagens in. De handhavers van Stadstoezicht verplaatsen zich met behulp van Segways, onder meer in het gebied bij het Centaal Station. Het e-fiets project maakt onderdeel uit van de Rotterdamse Aanpak Luchtkwaliteit en het Rotterdam Climate Initiative.
Na de gemeente Rotterdam nemen diverse grote werkgevers de fiets op proef, waaronder het Maasstad Ziekenhuis, Erasmus Universiteit Rotterdam en de Rabobank.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.