Donkere fietsertunnel bij Capelsebrug wordt belevenis

tunnel_vnDe fietstunnel onder metrostation Capelsebrug is vanaf deze week ‘een belevenis in beeld en geluid’. Een 70 meter lang panorama van Rotterdam wordt begeleid met geluidsfragmenten uit de stad en natuur.

De fietstunnel leidt via de ’s Gravenweg naar het centrum van Rotterdam. Eerder werd de tunnel als donker en onveilig ervaren.  De RET bracht het kunstwerk aan en maakte de donkere tunnel open en lichter. Metrostation Capelsebrug wordt dagelijks gebruikt door ruim 16.000 reizigers. Het station is door het aangrenzende P&R terrein en het busstation een belangrijk OV-knooppunt voor reizigers vanuit de regio naar de Rotterdamse binnenstad.

Het kunstwerk werd in opdracht van de RET gemaakt door Erik Sandifort. Bekende Rotterdammers Jules Deelder en Kees Moeliker zijn te horen met een eigen tekst. Zo vragen zij fietsers en voetgangers om anders te kijken naar de Rotterdamse regio.

De RET bracht het werk in de fietstunnel aan na de renovatie van metrostation Capelsebrug. Door de glazen achterwand in het station is het 70 meter grote werk direct te zien als reizigers vanuit de metro de stationshal inlopen.

Op het 70 meter lange panorama is Rotterdam te zien van Noord tot aan de havens in de Botlek.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.