De e-fiets in plaats van de bus

apeldoorn_efietsIn hoeverre zijn scholieren bereid de bus te laten staan en met de e-bike naar school te reizen? In Apeldoorn is een proefproject gestart.

Het gaat om het e-bikeproject ‘ByCycle!’ op de Jacobus Fruytierschool. Een initiatief van de provincie Gelderoland en Sparta.

Voor de proef worden 1 jaar lang per 10 schoolweken 20 e-bikes ingezet op verschillende middelbare scholen in Gelderland.

De deelnemende scholieren wonen op meer dan 10 kilometer afstand van school en reizen nu met de bus. De e-bikes worden uitgerust met track-and-trace-systeem (GPS), waarmee het reisgedrag kan worden gemonitord. Aan het einde van de pilot krijgen scholieren kans om tegen gereduceerd tarief een soortgelijke E-bike aan te schaffen.

Gelderland zoekt naar nieuwe, flexible vormen van vervoer om de regio ook in de toekomst bereikbaar te houden: het Flexnet. Het doel van het project ‘ByCycle!’ is inzicht te krijgen in de mogelijkheden van de E-bike ter vervanging en ter aanvulling van het regionale openbaar vervoer en de factoren die deze keuze beïnvloeden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.