Eerste kilometers Slowlane in gebruik

slowlane_vnDe eerste vier kilometers van de Slowlane zijn opengesteld. De Slowlane moet uiteindelijk uitgroeien tot een fietssnelweg van 32 kilometer lengte die alle economische toplocaties rond Eindhoven zoals ASML en Philips met elkaar verbindt.

Het eerste stuk ligt aan de westkant van de stad, tussen de Philips Healthcare Campus en Meerhoven. Het fietspad valt op omdat het is aangelegd in donkerrood asfalt, extra breed is uitgevoerd, een s-symbool als middenberm scheiding heeft en zo min mogelijk kruisingen heeft. Behalve op de fiets is de snelweg ook ontworpen op nieuwe aanverwante voertuigen zoals de e-bike, ligfiets, velomobiel, flow, whike.

De Slowlane komt voort uit de wetenschap dat goede bereikbaarheid een belangrijke voorwaarde is voor het aantrekken van high tech bedrijven. Daarnaast blijken kenniswerkers sportfaciliteiten en groen te waarderen.

Het fietspad moet één van de ruimtelijke dragers van de te ontwikkelen campussen en de te herstructureren bedrijventerreinen in de regio. Over twee jaar moet het totale traject zijn voltooid.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.