Noord Brabant start pilot met nieuwe technieken voor betere zichtbaarheid fietspaden

reflector2De provincie Noord-Brabant start met een pilot met diverse soorten wegmarkeringen om de zichtbaarheid van fietspaden te vergroten.
Er wordt ge├źxperimenteerd met onder andere reflectoren, verschillende soorten verfmarkering en glow in the dark-technieken voor fietspaden zonder openbare verlichting.

De markeringen worden aangebracht op de fietspaden tussen Rijen en Oosterhout langs de provinciale weg N631.

Langs de fietspaden bij de N631 staan geen lichtmasten omdat de provincie de openbare verlichting in het buitengebieden zoveel mogelijk wil beperken. Met deze pilot wil men bekijken of er innovatieve technieken zijn die de zichtbaarheid en veiligheid op de fietspaden kunnen verbeteren zonder daadwerkelijk langs een hele route lichtmasten te plaatsen.

De fietspaden zijn ingedeeld in verschillende proefvakken, waarop diverse soorten verfmarkering, reflectoren die overdag licht absorberen en in het donker licht afgeven en Glow in the dark wegmarkering wordt aangebracht.

Ook in Twente schenkt men aandacht aan het verbeteren van het zicht op fietspaden bij donker. 11 van de 14 Twentse gemeenten hebben bij Regio Twente voorstellen ingediend. Het gaat onder andere om lichtreflecterende wegmarkering maar ook om regelbare verlichting. Ter afronding van het project Twente Bewust Verlicht ondersteunt de provincie Overijssel deze aanpassingen omdat ze bijdrage aan een beter milieu en energiebesparing.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.