Graffiti wijst fietser op noodzaak goede verlichting

fietsverlichtGreen graffiti op fietspaden, straattheater op de markt en de nachtburgemeester die samen met de verkeerswethouder fietslampjes uitdeelt. Onder het motto ‘Fiets verlicht’ organiseren de Groningse overheden de komende weken verschillende acties in de stad en provincie Groningen om fietsers te attenderen op hun zichtbaarheid.

Bij de fietsverlichtingsactie worden op grote schaal provincie-breed verschillende communicatie- en educatiemiddelen ingezet.

De fietsverlichtingsacties worden georganiseerd door de Groningse overheden die onder de noemer Verkeerwijzer Groningen samenwerken aan verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers in de provincie Groningen verder terug te dringen.

Op tachtig fietspaden door de hele provincie komt in de vorm van green graffiti een boodschap die fietsers oproept hun licht te voeren. Dat gebeurt met afbeeldingen van milieuvriendelijke krijtverf, die na een tijd door de regen weer verdwijnen.

In de stad gaat de nachtburgemeester in samenwerking met een promotieteam van Verkeerswijzer Groningen, fietslampjes uitdelen. Op verschillende plekken in de stad spreken zij fietsers aan en controleren hun fietsverlichting. Als dit niet in orde is, krijgt de fietser fietslampjes.

Fietsers krijgen bovendien een folder uitgedeeld waarin de regels rondom fietsverlichting nog eens worden uitgelegd.

Acteurs van een theatergroep herinneren de bezoekers van weekmarkten aan hun fietsverlichting. Her en der treden de acteurs op, om mensen zo op humoristische wijze te wijzen op hun zichtbaarheid.

Verder voeren basisscholen fietsverlichtingsacties uit met de toolkit van de ANWB Lichtbrigade en heeft Team Alert acties gedaan onder studenten. Daarnaast houdt de politie op verschillende plaatsen in de provincie controles op fietsverlichting.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.