Fietsdeelsysteem Hopperpoint in gebruik genomen

hopperIn Eindhoven is het eerste Hopperpoint van Nederland in gebruik genomen. Het is een volledig geautomatiseerd fietsdeelsysteem. Na een registratie bij Hopperpoint kun je met de bijbehorende app op je mobiele telefoon eenvoudig een deelfiets ontgrendelen, lenen en betalen.

Hopperpoint is het eerste fietsdeelsysteem in zijn soort in Nederland. Een Hopper deelfiets wordt door gebruikers opgehaald en weggebracht bij een Hopperpoint naar keuze. Het is daarmee anders dan bijvoorbeeld OV-fiets omdat het mogelijk is om de fiets zonder extra kosten op meerdere locaties terug te brengen.

Het eerste Hopperpoint is in gebruik genomen bij hotel Van der Valk in Eindhoven. Later dit jaar volgen nog tien locaties in Tilburg en tien in Eindhoven.
Alle fietsen worden voorzien van gps-trackers zodat ook duidelijk is waar de fietsen zich bevinden.

De provincie Noord-Brabant investeert eenmalig in het deelfietssysteem waarmee de fietsen en stallingen worden aangeschaft en de exploitatie kan starten.

Voor zakelijk gebruik kunnen abonnementen worden afgesloten. Een abonnement voor Hopperpoint kost €20,- per maand. Incidentele gebruikers betalen €3,- tot €10,- per keer afhankelijk van de duur van het gebruik met een maximum van €10,- voor het lenen van een Hopper voor de hele dag.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.