Maak je eigen deelfietssysteem

deelfietsDe opmars van de deelfiets gaat in Nederland minder snel dan in het buitenland. Een Nederlandse vinding kan daar wellicht verandering in brengen. Iedereen kan daarmee zijn fiets(en) delen.

Het systeem kan zonder betaalzuilen, fietsklemmen of extra stallingen ingevoerd worden. Mobilock maakt gebruik van een degelijk, diefstalbestendig slot met een kabel, dat op de plek van het traditionele ringslot komt. Dat past op alle soorten fietsen: van omafiets tot tandem. In plaats van met een sleutel, wordt dit slot geopend via een app op de smartphone. Gebruikers maken hiervoor een account aan op de website of app van Mobilock. Daarna zien ze alle beschikbare fietsen op verschillende locaties en kunnen er eentje op de gewenste tijd reserveren.

Ter plekke lokaliseert de app de gereserveerde fiets. Door het intoetsen van het nummer van die fiets op de app opent de gebruiker het slot en rijdt weg. Zo verandert de smartphone in een digitale fietssleutel.

Het grote voordeel van het fietsdeelsysteem van Mobilock is dat er geen grote aanpassingen nodig zijn en gebruik wordt gemaakt van de bestaande infrastructuur.

Mobilock benadert de komende tijd bedrijven, gemeenten en thuiszorgorganisaties die hun personeel fietsen willen laten delen. Ook fietsverhuurders in de toeristenindustrie, campings, hotels, bungalowparken, luchthavens, P&R locaties, parkeergarages of bedrijfsterreinen met parkmanagement vormen een belangrijke doelgroep.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.