CycleSpace zet in op fietsinnovaties

cyclespaceIn Fab City, het deze week geopende ministadje op de Kop van Java met innovatieve paviljoens en installaties, is ook het fietspaviljoen van CycleSpace. Het moet het vertrekpunt vormen van CycleSpace als platform van fietsinnovatie in Amsterdam.

Vierhonderd jonge studenten, professionals en kunstenaars bouwen van april tot juni 2016 een zelfvoorzienende stad onder de naam Fab City.

Daaronder ook CycleSpace. Een nieuwe organisatie van start-ups en andere bedrijven die zich bezig houden met fietsinnovaties en die in opdracht van de gemeente Amsterdam en de stadsregio activiteiten organiseert om Amsterdam als fietsregio te promoten.

Zo organiseert CycleSpace discussies en een ‘Cyclehack Amsterdam’. Verder staat een speciaal crowdfunding platform op het programma om fietsinnovaties te financieren.

Het paviljoen van CycleSpace is tijdens FabCity en het Europees voorzitterschap (tot eind juni) dagelijks te bezoeken.

In en bij het paviljoen is onder meer de ‘Bicycle Parking Innovation Gallery’ te zien met prototypes van innovatieve manieren van fietsparkeren, een levende maquette van FABRIC i.s.m. Architectuurcentrum Amsterdam, een fotoserie van internationale fietsparkeeroplossingen van de Londense ontwerper Peter Mandeno, een fotoserie van Thomas Schlijper, stadse ontwerpplannen van de Australische Steven Fleming.
Ook kunnen bezoekers testritjes doen op het speciaal door Dura Vermeer aangelegde fietspad, waarbij tegelijk de hersenactiviteit wordt gemeten: hoe voelt een fietser zich op verschillende oppervlaktes?

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.