Fiets als openbaar vervoer op Schouwen Duiveland

In Renesse wordt OV-fiets voor het eerst ingezet als huurfiets die op verschillende plaatsen kan worden geleend én teruggebracht. Dat is tamelijk uniek in Nederland. Tot nu toe is de OV-fiets vooral te leen op NS stations.
De OV-fiets vormt op Schouwen-Duiveland een ‘mini openbaarvervoersysteem’ dat de korte afstanden tussen recreatieve bestemmingen verkleint. De OV-fiets op Schouwen-Duiveland is een initiatief van de Provincie Zeeland, verschillende campinghouders en OV-fiets.
De eenvoudig uitgeruste fietsen zijn vooral bedoeld voor korte afstanden en kunnen ook worden achtergelaten op andere huurlocaties, daarin verschillen ze van “normale” huurfietsen. Ook verschillen ze in prijs; ze zijn te leen via een tiental uitgiftepunten en kosten € 2,85 voor 20 uur.
Met de OV-fiets wordt het fiets verkeer gestimuleerd en het autogebruik voor korte afstanden (zoals van camping of hotel naar het strand of terras) teruggedrongen.
Deze zomer geldt als proefperiode waarin het uitleensysteem beschikbaar is voor toeristen en bewoners via de Schouwen-Duiveland Pas. In 2009 en 2010 wordt het systeem bij succes verder uitgebreid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.