Tour de Force roept Innovatieprijs in het leven

Heb je een goed idee om het fietsgebruik te bevorderen? De Tour de Force Innovatieprijs biedt de mogelijkheid dat aan een breed publiek te presenteren. En je maakt kans op een prijs van €10.000.

VNG, IPO, Unie van Waterschappen, vervoerregio’s en Rijk hebben de krachten gebundeld in het Tour de Force project. Samen kijken ze wat er nog kan en moet gebeuren om het gebruik van de fiets extra te bevorderen. Met de Innovatieprijs wil de Tourleiding nieuwe ideeën verzamelen. Iedereen kan inzenden: beleidsmakers, adviseurs, uitvinders en burgers. De ideeën worden ingedeeld in 7 categorieën, corresponderend met doelen van de Tour de Force:

1. Nederland toonaangevend Fietsland
2. Meer ruimte voor de fiets in steden
3. Kwaliteitsimpuls op drukke en kansrijke regionale fietsroutes
4. Optimaliseren overstap fiets-ov-fiets en auto-fiets
5. Gerichte stimulering van fietsen
6. Minder fietsslachtoffers
7. Minder gestolen fietsen

Per categorie wordt door een vakjury een winnaar gekozen. De hoofdjury en het publiek kiezen vervolgens uit deze 7 samen een winnaar, die € 10.000 ontvangt om het idee verder uit te werken. De prijs zal worden uitgereikt tijdens het Nationaal Fietscongres dat 20 en 21 september 2017 in Tilburg plaats heeft.
Men kan ideeën inzenden via de site van het Nationaal Fietscongres. Daar is ook meer informatie en zijn de spelregels te vinden: www.nationaalfietscongres.nl.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.