Spitsfietsen in regio Zwolle Kampen krijgt vervolg

Spitsfietsen in Zwolle en Kampen krijgt een vervolg. In de afgelopen zes maanden zijn er door werknemers in Zwolle en Kampen meer dan 107.000 woon-werkritten gefietst.

Deelnemers konden 1 tot 3 euro verdienen met een fietsrit. Die ritten werden bijgehouden met een app. Er deden 2739 mensen mee, afkomstig van 100 werkgevers. Daarvan hebben ruim 1.000 deelnemers de auto vaker laten staan ten gunste van de fiets. In totaal scheelde dat 13888 autoritten waarvan 74% ook daadwerkelijk plaats had op de belangrijkste knelpunten in de spits.

Al met al leidde dat ertoe dat tussen september 2016 en februari 2017 per dag gemiddeld 57 minder autoritten in de spits op de knelpunten werden gemaakt. Voor de provincie genoeg om de actie in afgeslankte vorm door te zetten.

Want vanaf april 2017 is Spitsfietsen op een aantal punten gewijzigd. Voor de meeste deelnemers is de geldelijke beloning omgezet naar loten voor een loterij. De deelnemers krijgen daarnaast nieuwe uitdagingen aangeboden via de Spitsfietsen-app. Zo kunnen deelnemers persoonlijke doelen behalen of samen met een groep.

Ook kunnen ze met een groep tegen een andere groep ‘strijden’. Nieuwe deelnemers die daadwerkelijk overstappen van de auto op de fiets ontvangen een geldelijke beloning voor een periode van maximaal drie maanden. Daarna gaat elke deelnemer automatisch over naar de loterij.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.