Haagsche stadsfiets wordt ingezet voor Parkeer + Fiets

Foto: Stadsfietsen Den Haag/FaceMePLS/ CC BY 2.0

Het bedrijf dat de Haagsche stadsfiets vorig jaar introduceerde, gaat ook Parkeer + Fietsvoorzieningen rond de stad opzetten.

Het bedrijf Du Nord won een prijsvraag die door de gemeente Den Haag was uitgeschreven en die recht geeft op 2 ton opstartsubsidie. Vier ondernemers hadden zich daarvoor aangemeld.

De subsidie is bedoeld voor investeringen en dekking van eventuele aanloopverliezen. Daarna moet de voorziening zichzelf in stand houden.

De Haagsche Stadsfiets begon vorig jaar met de introductie van eenvoudige groen-gele stadsfietsen die vooral via fietsenmakers werden verhuurd. Inmiddels staan de circa 300 fietsen ook op andere locaties in de stad. En voor P + Fiets zullen ook de slimme sloten worden ingezet, die met een smartphone zijn te openen.

P + Fiets richt zich zowel op forensen als toeristen. Forensen die iedere dag in de spits naar hun werk komen, kunnen hun auto parkeren en het laatste stuk naar het werk te fietsen. Ook zullen daarvoor leasefietsen worden ingezet. Voor toeristen is het met name op drukke stranddagen aantrekkelijk om het laatste stukje naar het strand op de fiets af te leggen en zo langs de file heen te rijden.

Den Haag telt nu zo’n 3000 P+R-plekken, dat moeten er de komende jaren 5000 worden.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.