Flexibel asfalt om fietspaden op te knappen

Heijmans komt met een speciale asfaltoplossing Recoflex Vélo. Daarmee zijn bestaande fietspaden snel op te knappen en klinkerwegen om te vormen tot fietspaden.

Volgens Heijmans heeft Nijmegen de primeur. Daar is het asfalt aangebracht op het fietspad aan de Hatertseveldweg.

Door gebruik te maken van de draagkracht van de bestaande ondergrond (weg of fietspad) en hierop een eenlaags asfaltconstructie aan te brengen, is Recoflex Vélo voordeliger dan traditionele asfaltoplossingen, zo stelt Heijmans. Het bespaart op graafwerkzaamheden, aan- en afvoeren van funderingsmateriaal en het aanbrengen van een of meerdere asfaltlagen. Ook hoeven wegen minder lang afgezet te worden en dat zorgt voor minder hinder voor de omgeving. Aan het einde van de technische levensduur kan Recoflex Vélo weer hergebruikt worden in nieuw asfalt.

Helemaal nieuw is het product overigens niet. Het is gebaseerd op de asfaltsoort Brugflex dat Heijmans al een aantal jaren toepast op stalen bruggen. Daaruit is Retroflex ontwikkeld dat voor het eerst werd toegepast in Sittard. Het ging daar om een asfaltlaag van 4,5 centimeter dik op een bestaande fundering, die eenvoudig meebuigt wanneer verkeer erover heen rijdt.
Heijmans komt dus nu met een Velo-variant van het asfalt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.