Fiets in het magazijnrek

Geen ruimte? Dan maar de lucht in. Fietsers kunnen op station Meijersplein hun fiets kwijt in een fietstoren. Plaats de fiets achter een fietskluisdeur en vervolgens wordt die opgeborgen in een soort magazijnstelling.

We kennen het principe van geautomatiseerd autoparkeren. De FietsDock is een systeem dat veel fietsers op een beperkte ruimte weet te bergen.

Na een paar jaar ontwikkelen en een startsubsidie van De Verkeersonderneming is ondernemer Robert Pieters nu zover dat een eerste pilot met de Fietsdock werkelijkheid is. Pieters is de man achter fietsengroothandel Bikes2Go die die onder meer de OV-Fietsen levert aan NS.

Bij de Fietsdock opent de gebruiker de kluisdeur met een app. Hij plaatst zijn fiets en eventueel wat spullen zoals regenkleding in de kluis. Na sluiting van de deur wordt de fiets via een liftsysteem opgeborgen in een soort magazijnrek. Dat duurt niet langer dan 20 seconden.

In Rotterdam is plaats voor 64 fietsen, maar dat kunnen er eventueel veel meer zijn, aldus de leverancier. Per fietsplek bedragen de kosten (vanaf) €1250,-.

Pieters ziet meer toepassingsmogelijkheden. Zo denkt hij bijvoorbeeld aan een ondergrondse variant en op het water drijvende stallingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.